ღვინის საცობი

საცობები

ცოტა რამ ღვინის საცობის უნიკალურობის შესახებ

საცობი ღვინის თავისებური და მრავლისმეტყველი პასპორტია, რომელიც სასმელზე მრავალ ინფორმაციას იძლევა. ყველა მეღვინემ იცის, რომ კარგი ღვინით სავსე ბოთლი კარგი საცობით უნდა დაიხუროს.

კორპის გამოყენება, როგორც ღვინის ბოთლის საცობი, უძველესი დროიდან მოდის. ძველი ბერძნები და რომაელები, როგორც ვარაუდობენ, იყენებდნენ კორპს თავიანთი ღვინის ჭურჭლის დასალუქად, თუმცა ეს ადრეული საცობები, სავარაუდოდ, სრულიად განსხვავდებოდა იმ საცობებისაგან, რომლებსაც დღეს ვიყენებთ.

კორპის ქერქი უნიკალურია იმით, რომ ის მსუბუქი, ელასტიური და სითხეებისა და აირების მიმართ გაუვალია, რაც მას იდეალურ მასალად აქცევს ღვინის ბოთლების დალუქვისათვის. ეკოლოგიურად სუფთა პროდუქტია და ჯანმრთელობისთვის უვნებელი. მთავარი უპირატესობა მაინც სითხეგაუმტარობაა, მაგრამ გაზისთვის ის გამტარია – საცობის ღარების მეშვეობით ბოთლში მცირე რაოდენობის გაზი შედის და დაღვინებას ხელს უწყობს.

კორპის გამოყენება, როგორც ღვინის საცობი, უფრო ფართოდ გავრცელდა მე-17 და მე-18 საუკუნეებში, რადგან ამ დროიდან მინის ბოთლების წარმოება გახშირდა. კორპი აღმოჩნდა ეფექტური დალუქვის საშუალება, რომელიც ხელს უშლის ჰაერის შეღწევას ბოთლში და ღვინის გაფუჭებას. ის ასევე საშუალებას აძლევდა ღვინოებს მოხდენილად დაძველებულიყო.

მე-19 საუკუნეში, ღვინის მრეწველობის აღზევებასთან ერთად, ისეთ რეგიონებში, როგორიცაა ბორდო და შამპანი, კორპის საცობებზე მოთხოვნა გაიზარდა. ამან განაპირობა კორპის მოსავლისა და დამუშავების ტექნიკის გაუმჯობესება, ასევე, ბოთლის დიზაინის ინოვაციები კორპის საცობების დასაყენებლად.

უპირველეს ყოვლისა, საცობი უნდა შეთვალიერდეს. მას უნდა ჰქონდეს იმავე ღვინის სურნელი, რომლითაც ბოთლია სავსე. ის უნდა ინარჩუნებდეს თავის დრეკადობას.

ყველა თანხმდება, რომ რაც უფრო ხარისხოვანია ღვინო და რაც უფრო დიდხანს შესანახად განკუთვნილი, საცობიც მით გრძელი, ძვირფასი და პრესტიჟული უნდა იყოს.

Georgian Glass Market-ის გუნდი დაგეხმარებათ თქვენთვის სასურველი ფორმის, ზომის საცობების შერჩევაში, ჩამოტანასა და ბრენდირებაში.